ΕΝΦΙΑ: μείωση και περισσότερες δόσεις


Μείωση στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και αύξηση των δόσεων εξόφλησής του από πέντε σε επτά εξετάζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε στον ΣΚΑι η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. «Ο Πρωθυπουργός έχει οδικό χάρτη φοροελαφρύνσεων και ένας από τους σταθμούς του είναι και αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Βούλτεψη.

Όπως αναφέρει παράλληλα η εφημερίδα «Έθνος», η κυβέρνηση μελετά τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 50% στους ιδιοκτήτες με ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε παιδί, εφόσον η επιφάνεια των ακινήτων δεν ξεπερνά τα 150 τμ. και δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες ή αρρύθμιστες οφειλές στις ΔΟΥ.

Επίσης, εξετάζεται η πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για άνεργους και τρίτεκνους και πολύτεκνους, εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους είναι μέχρι 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε παιδί, εφόσον η επιφάνεια των ακινήτων δεν ξεπερνά τα 150 τμ. και δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες ή αρρύθμιστες οφειλές στις ΔΟΥ.

Όλες οι διορθώσεις θα γίνουν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μέχρι 30 Νοεμβρίου, συνεπώς οι όποιες βελτιώσεις θα ισχύσουν τον Δεκέμβριο.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.