Επίδομα μητρότητας σε ελεύθερες επαγγελματίες ασφαλισμένες στο ΕΤΑΑ


Για πρώτη φορά θα λαμβάνουν επίδομα μητρότητας και οι γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες, που είναι άμεσα ασφαλισμένες στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α.). Πρόκειται για εφάπαξ ποσό 800 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 200 ευρώ μηνιαίως για 4 μήνες. Για τη χορήγηση του επιδόματος οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μέσα σε 6 μήνες από την ημερομηνία τοκετού.

«Η στρατηγική μας για την οικοδόμηση από την αρχή ενός αποτελεσματικού και δίκαιου κοινωνικού κράτος, χωρίς τα κενά, τις παραλείψεις και τις αδικίες του παρελθόντος, είναι μια συνεχής προσπάθεια που προχωρά με σταθερά και αποφασιστικά βήματα, ακόμη και μέσα σε αυτό το δημοσιονομικό περιβάλλον. Η χορήγηση, για πρώτη φορά στη χώρα μας, επιδόματος μητρότητας στις γυναίκες ασφαλισμένες του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) αποτελεί ένα ακόμη τέτοιο παράδειγμα» δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας δήλωσε: «Και αυτή η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την εφαρμογή μέτρων και δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, που στηρίζουν εργασιακές ομάδες συμπολιτών μας, ενδυναμώνοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.