Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Στουρνάρα και Ντράγκι


Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας απάντησε στις βολές που δέχεται το τελευταίο διάστημα από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και σε όσους τον καλούν σε παραίτηση, λέγοντας: «Δεν παραιτούμαι, γιατί δεν βλέπω το λόγο ότι πρέπει να το κάνω».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο κ. Στουρνάρας στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο, και δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα “Τα Νέα”. Συγκεκριμένα, σημειώνεται ο διάλογος μεταξύ του διοικητή της ΤτΕ και του δημοσιογράφου:

Στουρνάρας: Δεν παραιτούμαι, γιατί δεν βλέπω τον λόγο ότι πρέπει να το κάνω.

Παπαχρήστος: Μας αφού σας θεωρούν αντίπαλο. Το είπε και ο Λαφαζάνης.

Στουρνάρας: Το είπε, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο λέει, αλλά εγώ συνεργάζομαι αρμονικά με την κυβέρνηση για να βρεθούν λύσεις.

Παπαχρήστος: Με τον Τσίπρα μιλάτε;

Στουρνάρας: Οχι, με τον πρωθυπουργό έχω καιρό να μιλήσω, αλλά συνεργάζομαι σε καθημερινή βάση με τον Δραγασάκη και τον Τσακαλώτο. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν ότι εγώ τους βρήκα λύση για να πληρωθεί προχθές η δόση των 750 εκατομμυρίων στο ΔΝΤ.

Παπαχρήστος: Αν βρέθηκαν με τόση ευκολία τα 750 εκατ. που δόθηκαν, φαντάζομαι ότι θα βρείτε και τα υπόλοιπα 500 που απαιτούνται για τη δόση στο τέλος Μαΐου.

Στουρνάρας: Οχι, δεν υπάρχει άλλος λογαριασμός αυτού του είδους. Υποθέτω όμως ότι θα βρεθούν από τα αποθεματικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στήριξη στον κ. Στουρνάρα προσφέρουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, ενώ το θέμα απασχολεί και τα διεθνή ΜΜΕ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.