Επικίνδυνο για την καρδιά το καθισιό


Κάθε ώρα που περνά κανείς σε μια καρέκλα ή ένα καναπέ αυξάνει τον κίνδυνο για τις στεφανιαίες αρτηρίες του και για την εκδήλωση καρδιολογικού προβλήματος, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. του Ιατρικού Κολλεγίου του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν.

Συγκεκριμένα, για κάθε παραπάνω ώρα καθισιού αυξάνεται κατά 14% η εναπόθεση ασβεστίου στις αρτηρίες, πράγμα που αυξάνει τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο και έμφραγμα. «Είναι πραγματικά σημαντικό να προσπαθεί κανείς να κινείται όσο γίνεται περισσότερο στην καθημερινή ζωή του» λένε οι ερευνητές, που, ταυτόχρονα, προειδοποιούν ότι μια ώρα άσκησης στο γυμναστήριο δεν αναπληρώνει απαραίτητα τη ζημιά, που προκαλούν μερικές ώρες καθισιού στο γραφείο ή στο σπίτι.

«Είναι πραγματικά σημαντικό να προσπαθεί κανείς να κινείται όσο γίνεται περισσότερο στην καθημερινή ζωή του, για παράδειγμα να πηγαίνει βόλτα μετά το φαγητό, να περπατά ενώ μιλά

στο τηλέφωνο, να προτιμά τις σκάλες αντί τους ανελκυστήρες κλπ. Και αν έχει κανείς μια καθιστική δουλειά, δεν πρέπει όταν να γυρνάει στο σπίτι του το βράδυ, να κάθεται μπροστά από την τηλεόραση επί ώρες» τονίζεται στην ανακοίνωση των επιστημόνων.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.