Επιστρέφουν οι επίορκοι γιατροί στα νοσοκομεία!


Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr,έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στα νοσοκομεία της χώρας οι επίορκοι γιατροί, που είχαν απομακρυνθεί από το ΕΣΥ επί κυβέρνησης Σαμαρά και τεθεί σε διαθεσιμότητα ή αναστολή καθηκόντων λόγω κάποιου παραπτώματος, συνήθως χρηματισμού με «φακελάκι».

Για την επιστροφή των επίορκων γιατρών φρόντισε ο νόμος Κατρούγκαλου, ο οποίος προβλέπει την επιστροφή όλων των δημοσίων υπαλλήλων που είτε ήταν σε διαθεσιμότητα είτε είχαν απομακρυνθεί προσωρινά για άλλους λόγους.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, τους δίνεται ένα διάστημα ενός μηνός για να ελεγχθούν ξανά από τα πειθαρχικά συμβούλια των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), πριν ληφθεί η τελική απόφαση για την απομάκρυνση τους ή όχι. Όμως, η διαδικασία αυτή έχει παγώσει καθώς τα πειθαρχικά συμβούλια των ΥΠΕ δεν έχουν ακόμη ορισθεί. Έτσι, υπάρχει κίνδυνος οι επίορκοι να επιστρέψουν μόνιμα στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς θα έχει παρέλθει ο χρόνος του ενός μηνός που προβλέπει ο νόμος για την επανεξέταση της υπόθεσής τους.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.