Επιστροφή στην Ειδομένη από τα Σκόπια και το Χαμηλό


Στην Ειδομένη επιστρέφουν πρόσφυγες και μετανάστες από τα Σκόπια, αλλά και από το ελληνικό χωριό Χαμηλό (που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων) ύστερα από την προσπάθειά τους χθες να περάσουν σε σκοπιανό έδαφος.

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν την κρύα νύχτα στην όχθη του χειμάρρου στο χωριό Χαμηλό, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να περάσουν το πρωί στο έδαφος της ΠΓΔΜ. Μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων έστησαν σκηνές και τους εφοδίασαν με κουβέρτες, αδιάβροχα, σάντουιτς και νερά, ενώ στο σημείο παρέμεινε τη νύχτα και δύναμη της ΕΛΑΣ.

Ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ έχουν αναπτυχθεί στο έδαφος της γειτονικής χώρας στο ύψος του περάσματος. Δώδεκα Έλληνες (φωτορεπόρτερ και μέλη ΜΚΟ) που ακολουθούσαν τους πρόσφυγες την ώρα που εισέρχονταν στο έδαφος της ΠΓΔΜ κρατήθηκαν από τις Αρχές της ΠΓΔΜ στο χωριό Γεύγελη και αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα το πρωί.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ειδομένη μεταβαίνουν εκτάκτως εκεί ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.