Επισχέσεις εργασίας από τους απλήρωτους ειδικευόμενους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία


Σχεδόν καθολική είναι η συμμετοχή των ειδικευομένων γιατρών στην επίσχεση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών τους, ενώ από μεθαύριο ξεκινούν επίσχεση ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι γιατροί στο Γενικό ΚρατικόΝίκαιας και τις επόμενες ημέρες θα μπουν σε επίσχεση εργασίας και άλλοι ειδικευόμενοι από νοσοκομεία της Αττικής αλλά και της περιφέρειας.

Το Συντονιστικό όργανο των Ειδικευομένων έχει προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 8 Μαΐου. Χαρακτηριστικά το όργανο αναφέρει πως «δεν υπάρχει ως τώρα καμία απολύτως συγκεκριμένη δέσμευση από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων

εφημεριών από 1/1/15 και μετά, ούτε για τα οφειλόμενα του 2013».

Τα ποσά που διεκδικούν οι ειδικευόμενοι είναι περίπου 500 ευρώ για τις εφημερίες τους κάθε μήνα, δηλαδή 2.000 ευρώ για το πρώτο τετράμηνο του έτους – ενώ ανάλογα με το νοσοκομείο υπάρχει και οφειλή για τις εφημερίες του 2013. Σημειωτέον ότι ο μηνιαίος μισθός του ειδικευόμενου γιατρού ανέρχεται σε περίπου 1.100 ευρώ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.