Επιτέλους, ελεύθερη η χριστιανή ορθόδοξη Σουδανή!


Στη Ρώμη έφτασε σήμερα αεροπορικώς η 27χρονη Σουδανή Μέριαμ Χάγια Ιμπραχίμ Ισάγκ, που είχε καταδικαστεί σε θάνατο από ισλαμικό δικαστήριο του Χαρτούμ, επειδή έγινε χριστιανή ορθόδοξη.

Η πρωτοφανής περιπέτεια της Μέριαμ, που γέννησε το δεύτερο παιδί της αλυσοδεμένη στη φυλακή, είχε προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις, με τη δραματική ιστορία της να κινητοποιεί τις δυτικές χώρες και ιδίως τη Βρετανία. Μετά τον διεθνή σάλο, εφετείο του Χαρτούμ ακύρωσε την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση και η Μέριαμ κατέφυγε από τις 26 Ιουνίου στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Σουδάν, μαζί με την οικογένειά της.

Εκεί βρήκαν καταφύγιο, καθώς προσπάθησαν να αναχωρήσουν για μόνιμη εγκατάσταση στη Νέα Υόρκη (ο σύζυγός της είναι Αμερικανός πολίτης), αλλά τους απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.

Σήμερα η Μέριαμ με την οικογένειά της παραλήφθηκε από ιταλικό αεροσκάφος και τον Αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Λάπο Πιστέλι, η χώρα του οποίου έχει την προεδρία της ΕΕ αυτό το εξάμηνο.

«Η Μέριαμ πρόκειται να μείνει για λίγες ημέρες στην Ιταλία με τον σύζυγό της Ντάνιελ και τα δυο τους παιδιά. Αμέσως μετά, θα συνεχίσουν το ταξίδι τους με προορισμό τις ΗΠΑ» δήλωσε ο κ. Πιστέλι.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.