Επτά διάσημοι κοσμολόγοι έρχονται στην Ελλάδα


Τρεις νομπελίστες και άλλοι τέσσερις κορυφαίοι επιστήμονες της Κοσμολογίας έρχονται στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο 2ο «Συμπόσιο των Επτά Σοφών» του κόσμου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στο Μέγαρο Μουσικής.

Απόψε το βράδυ οι φιλοξενούμενοι επιστήμονες θα ξεναγηθούν στο Μουσείο Γεωαστροφυσικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). Θα ακολουθήσει δείπνο στον κήπο του Αστεροσκοπείου και παρατήρηση του έναστρου ουρανού από το τηλεσκόπιο Δωρίδη στην Πνύκα. Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής επιστημονική ημερίδα με θέμα τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στην κοσμολογία και στην αστροφυσική. Θα ακολουθήσει το βράδυ επίσημη τελετή βράβευσης των 7 Σοφών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, έπειτα από πρωινή ξενάγηση των ξένων επιστημόνων στο Μουσείο της Ακρόπολης θα ακολουθήσει επίσκεψή τους στο Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο (ΝΕΟ) στο Costa Navarino Resort στη Μεσσηνία και την Κυριακή οι «επτά σοφοί» θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην αρχαία Μεσσήνη, ενώ θα ακολουθήσει εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή μαθητών.

Οι «Επτά Σοφοί» της σύγχρονης Κοσμολογίας είναι οι:

James Watson Cronin: Κάτοχος του Νόμπελ Φυσικής 1980

David Gross: Κάτοχος του Νόμπελ Φυσικής 2004, μαζί με τους Politzer και Wilczek

George Fitzgerald Smoot III: Κάτοχος του Νόμπελ Φυσικής 2006

George Efstathiou (Γιώργος Ευσταθίου): Βρετανο-Κύπριος αστροφυσικός

Eugene Parker: Αμερικανός ηλιακός αστροφυσικός

Alexei Alexandrovich Starobinsky: Ρώσος αστροφυσικός και κοσμολόγος

Gabriele Veneziano: Ιταλός θεωρητικός φυσικός

Τα σχόλια έχουν κλείσει.