ΗΠΑ: Καμιά βοήθεια αν αποφυλακίσετε τον Ξηρό


Σκληρό τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου να μην επιτρέψει με προωθούμενο νομοσχέδιο την αποφυλάκιση του ισοβίτη τρομοκράτη δολοφόνου Σάββα Ξηρού και την «κατ’ οίκον» έκτιση της ποινής του, απέστειλε με δήλωσή του ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς.

«Οι καταδικασμένοι τρομοκράτες και άλλοι εγκληματίες που έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα πρέπει να εκτίσουν τις ποινές τους όπως έχει αποφασιστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη. Αν ο Σάββας Ξηρός -ή κάποιος άλλος με το αίμα Αμερικανών διπλωματών και των μελών της αποστολής των ΗΠΑ στα χέρια του- φύγει από τη φυλακή, τότε θα πρόκειται για ξεκάθαρα μία μη φιλική πράξη» προειδοποίησε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο Αμερικανός Πρέσβης.

«Φοβόμαστε ότι το νομοσχέδιο μπορεί να οδηγήσει στην απελευθέρωση τρομοκρατών και άλλων κακοποιών. Είναι βίαιοι τρομοκράτες και κακοποιοί και ανήκουν στη φυλακή, όχι στην ασφάλεια του σπιτιού τους. Είναι σοβαρό ζήτημα ασφάλειας, όχι ανθρωπιστικό θέμα. Οι καταδικασμένοι τρομοκράτες και δολοφόνοι πρέπει να εκτίσουν το σύνολο της ποινής τους στη φυλακή, όχι στην ασφάλεια των σπιτιών τους, περιστοιχισμένοι από τους φίλους, τις οικογένειες και τους συνεργάτες τους. Η απελευθέρωση αυτών των δολοφόνων από τη φυλακή βεβηλώνει τη μνήμη αυτών που έχουν σκοτώσει και παραβιάζει τα δικαιώματα των οικογενειών των θυμάτων» πρόσθεσε ο κ. Πιρς.

Παράλληλα, ο Αμερικανός Πρέσβης επεσήμανε: «Ευχόμαστε στην Ελλάδα τα πράγματα να πάνε καλά. Θέλουμε η Ελλάδα να ξεπεράσει τα προβλήματα και να εξέλθει από την κρίση δυνατότερη και σταθερή. Δεν μπορούμε απλώς να αγνοήσουμε θέματα σαν αυτό και δεν μπορεί κάποιος να περιμένει ότι θα τα αγνοήσουμε» συνδέοντας εμμέσως την απόφαση για απελευθέρωση του καταδικασθέντος για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη με την στάση της Ουάσιγκτον έναντι της Αθήνας στα θέματα της οικονομίας».

Τέλος, ο κ. Πιρς αποκάλυψε ότι για την υπόθεση αυτή υπήρξε διάβημα από την Πρεσβεία των ΗΠΑ προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο στις 2 Απριλίου, ενώ την περασμένη εβδομάδα υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι με τον Αλέξη Τσίπρα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.