Η αδράνεια σκοτώνει περισσότερο
από την παχυσαρκία


Νέα μεγάλη ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα, με ελληνική συμμετοχή, αποκαλύπτει ότι η έλλειψη σωματικής άσκησης έχει διπλάσιες πιθανότητες να φέρει το θάνατο απ’ ότι η παχυσαρκία. Έτσι, αν ένας άνθρωπος περπατούσε κάθε μέρα γρήγορα επί 20 λεπτά, καίγοντας έτσι γύρω στις 100 θερμίδες, θα μείωνε τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 16% έως 30%, σύμφωνα με την μελέτη.

Οι ερευνητές,της Μονάδας Επιδημιολογίας του βρετανικού Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, με επικεφαλής τον Νορβηγό καθηγητή Ουλφ Έκελουντ, δημοσίευσαν την έρευνά τους στο αμερικανικό περιοδικό κλινικής διαιτολογίας American Journal of Clinical Nutrition, παρουσιάζοντας στοιχεία από όλη την Ευρώπη για διάστημα 12 ετών.

Αναλύοντας τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία για τους θανάτους στην Ευρώπη, οι ερευνητές εκτίμησαν ότι 337.000 από τους 9,2 εκατ. θανάτους (3,6%) αποδίδονται στην παχυσαρκία, αλλά οι θάνατοι που αποδίδονται στην έλλειψη σωματικής άσκησης, είναι υπερδιπλάσιοι (676.000 – 7,5%) και αρκετοί από αυτούς θα μπορούσαν να αποφευχθούν με λίγη τακτική άσκηση.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.