Η Αστυνομία στην υπηρεσία των μαθητών 24 ώρες το 24ωρο


Ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, μαζί με τους Υπουργούς Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο και Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια, παρουσίασαν την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη διαδικτυακή προστασία των παιδιών όλο το 24ωρο.

«20.000 παιδιά την ημέρα σε όλο τον κόσμο δεν θέλουν να πάνε σχολείο, καθώς έχει παραβιαστεί η ασφάλεια του υπολογιστή τους. Δεν θέλω τα παιδιά μας να γίνουν φοβικά με το Internet. Κατά 98% έχει θετικά στοιχεία. Αυτό το 2% θα καταπολεμήσουμε, προκειμένου να κάνουμε την πλοήγηση ασφαλή από την παιδική πορνογραφία, τους εκβιαστές, τον σχολικό εκφοβισμό,

την ερωτική προσέγγιση, τον εθισμό και την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων» είπε ο κ. Σφακιανάκης.

Ο κ. Σφακιανάκης σύστησε στους γονείς να επιτηρούν τα παιδιά τους, όταν συνδέονται στο διαδίκτυο, και να τους επιτρέπουν να ανοίγουν λογαριασμό facebook και instagram αφού συμπληρώσουν τα 14 έτη. Τέλος, συνέστησε να μάθουν τα παιδιά να μην δημοσιοποιούν προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες στα social media, και συνέστησε τα παιδιά να χρησιμοποιούν την ειδική πλατφόρμα «Cyberkids», ή το τηλέφωνο 11012, όταν απειλείται η ασφάλειά τους στο διαδίκτυο.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.