Η Ελληνική Εταιρία Γρανιτών για ένα ασφαλές διαδίκτυο


Το βιβλίο «Παιδί και Internet» προσέφερε σήμερα στους εκπαιδευτικούς, που υπηρετούν στα δυσπρόσιτα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας, καθώς και στα δημοτικά σχολεία των παραμεθορίων νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου, η Ελληνική Εταιρία Γρανιτών ΑΒΕΕ.

Συγκεκριμένα, η Εταιρία, βαθειά ευαισθητοποιημένη στα ζητήματα που αφορούν στα παιδιά, χορήγησε 900 αντίτυπα του βιβλίου «Παιδί και Internet» του Μάκη Παπαγεωργίου (Εκδόσεις Εν πλω) σε ισάριθμα δημοτικά σχολεία, ώστε οι εκπαιδευτικοί τους να ενημερωθούν, με σύντομο και περιεκτικό τρόπο, για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν, προκειμένου οι μαθητές τους να αναπτύξουν μια δημιουργική και ασφαλή σχέση με το Διαδίκτυο.

Δυστυχώς, αν και το Διαδίκτυο αποτελεί για τα παιδιά ένα εξαιρετικά χρήσιμο εφόδιο για τη ζωή τους, ταυτόχρονα περικλείει μεγάλους κινδύνους για την ψυχική και σωματική ακεραιότητά τους. Το αστυνομικό δελτίο είναι γεμάτο, πλέον, από σύγχρονα ηλεκτρονικά εγκλήματα με θύματα παιδιά. Παράλληλα, επιστημονικές έρευνες αποκαλύπτουν ότι οι γονείς έχουν, σε πολύ υψηλά ποσοστά, την ψευδαίσθηση ότι τα παιδιά τους πλοηγούνται χωρίς κινδύνους στο Διαδίκτυο.

Το βιβλίο «Παιδί και Internet» δίνει ιδιαίτερο βάρος στην επιρροή του Διαδικτύου στον χαρακτήρα, την παιδεία, την προσωπική ζωή, τις διαπροσωπικές σχέσεις και τη σεξουαλικότητα των παιδιών, ενώ περιγράφει τους κινδύνους από τη βία, το έγκλημα, την πορνογραφία, την παιδοφιλία και τον τζόγο. Κλείνοντας, το βιβλίο αναλύει τον διαδικτυακό εθισμό και δίνει βασικές κατευθύνσεις για μια ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο Internet.

Με αφορμή την χορηγία αυτή, ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Εταιρίας Γρανιτών ΑΒΕΕ κ. Σταμάτης Παπασταμάτης δήλωσε: «Η Ελληνική Εταιρία Γρανιτών ΑΒΕΕ, στο πλαίσιο των δράσεών της που αφορούν την εταιρική κοινωνική ευθύνη, αποφάσισε να στηρίξει αυτή τη σημαντική προσπάθεια, που έχει ως στόχο την προστασία των παιδιών μας από τους κινδύνους του Διαδικτύου, ούτως ώστε αυτά να αποκτήσουν μια δημιουργική και ασφαλή σχέση με το Διαδίκτυο».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.