Η κυβέρνηση ευνοεί τα εισαγόμενα και όχι τα ελληνικά τρόφιμα για τους απόρους


Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει μεθοδεύσεις από τα Υπουργεία Οικονομίας και Εργασίας που ευνοούν τα εισαγόμενα προϊόντα για τους άπορους, έναντι των ελληνικών.

Συγκεκριμένα, επτά βουλευτές του κόμματος υποστήριξαν ότι «η κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της 330 εκατ. ευρώ που εξασφαλίστηκαν από την προηγούμενη… Για το έτος 2015 είναι διαθέσιμα 135 εκατ. ευρώ αλλά οι υπουργοί κ. Σταθάκης και κυρία Φωτίου με την ΚΥΑ 45 φεκ 1137 12-6-2015 προκηρύσσουν προμήθειες μόνο 26 εκατ. ευρώ (14 εκατ. για το 2015 και 12 για το 2016) χωρίς να φαίνεται που πηγαίνουν τα υπόλοιπα με εντελώς απαράδεκτες προδιαγραφές αφού δεν απαιτούνται πιστοποιητικά ποιότητας

(Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε., κτλ ) που διασφαλίζουν την ποιότητα και την ελληνική παραγωγή και αποκλείονται προϊόντα που είχαν συμπεριληφθεί σε όλους τους προηγούμενους διαγωνισμούς που διενεργούσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπως Φέτα Π.Ο.Π., Κασέρι Π.Ο.Π., Κεφαλογραβιέρα Π.Ο.Π., Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. κτλ.».

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι «να δούμε να διανέμονται στους απόρους αντί εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ελληνικής παραγωγής, ελαιόλαδο από τρίτες χώρες και λευκό τυρί αντί για φέτα».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.