Η Κύπρος γιορτάζει


Την 54η επέτειο της ανεξαρτησίας της από τη βρετανική αποικιοκρατία γιόρτασε σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία. Επίκεντρο των εκδηλώσεων η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία, στην οποία παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και οι Υπουργοί Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορος Φωκαίδης και της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε: «Η Κύπρος δεν είναι μόνη. Βρίσκεται στο πλευρό της με όλες τις δυνάμεις η μητέρα Πατρίδα και όλοι μαζί προσβλέπουμε, προσδοκούμε, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας να οδηγηθούμε μια μέρα σε αυτό που είναι η βαθύτερη επιθυμία όλων των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Να ζήσουν σε μια ενιαία, αδιαίρετη, ισχυρή Κύπρο μέσα στους κόλπους της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας»

«Εύχομαι οι προσπάθειες που γίνονται τον τελευταίο καιρό να δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Να κυριαρχήσει η σύνεση και η λογική και οι ηγεσίες των γειτονικών χωρών να πάρουν τα μηνύματα των καιρών και να δουλέψουν μαζί μας ώστε να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας, ειρήνης και συνεργασίας και να δούμε μια μέρα την Κύπρο και πάλι ενωμένη, έτσι ώστε τον επόμενο χρόνο να γιορτάσουμε όλοι μαζί, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, την ανεξαρτησία της Κύπρου. Μια ανεξαρτησία που θα στηρίζεται  στις βασικές εκείνες  αρχές για τις οποίες όλοι δουλεύουμε. Μια αδιαίρετη, ισχυρή, ενιαία Κύπρος που θα φέρει και πάλι κοντά όλους τους πολίτες της» πρόσθεσε ο Υπουργός Άμυνας.

Και κατέληξε: «Αυτό είναι το μήνυμα της ημέρας. Η Ελλάδα θα παραμείνει συνεχώς ο ισχυρότερος συμπαραστάτης της Κύπρου μας σε αυτό το δρόμο  και τη νέα προοπτική που έχει ανοίξει μέσα από την Ευρώπη και που, μην έχετε καμία αμφιβολία, θα δώσει σύντομα μια Κύπρο ενιαία, αδιαίρετη και ισχυρή».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.