Η πρώτη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΝΕΡΙΤ


Στην επέτειο των 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ήταν αφιερωμένη η χθεσινή πρώτη επίσημη συναυλία των Μουσικών Συνόλων της ΝΕΡΙΤ στον ιστορικό χώρο της Πνύκας.

Συγκεκριμένα, η 70μελής Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μποτίνη, ερμήνευσε έργα των μεγάλων συνθετών του 20ου αιώνα Heitor Villa Lobos, Astor Piazzolla, Dmitri Shostakovich, Aram Khatchaturian και Νίκου Σκαλκώτα. Συνέπραξαν οι σολίστ Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο), Κώστας Κοτσιώλης (κιθάρα) και Χρήστος Ζερμπίνος (ακορντεόν).

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της ΝΕΡΙΤ Νίκος Ξανθούλης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ θα είναι ένα σύγχρονο, ανταγωνιστικό και αποτελεσματικό μουσικό σύνολο.

Τη συναυλία παρακολούθησαν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του Γεωργία, υπουργοί, πρέσβεις ευρωπαϊκών κρατών, βουλευτές και ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, θεσμικών και πολιτιστικών φορέων, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και πλήθος κόσμου.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.