Η Ρωσία συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, αντιδρούν οι ΗΠΑ


Συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών του ISIS στα εδάφη της Συρίας η Ρωσία, παρά τις αντιδράσεις και τις καταγγελίες των ΗΠΑ ότι βομβαρδίζει και στόχους αντιπάλων του Άσαντ. Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι μάχεται εναντίον της τρομοκρατίας και δηλώνει ότι υποστηρίζει την κυβέρνηση του Προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν, τα ρωσικά αεροσκάφη εξοπλίζονται και χρησιμοποιούν βόμβες παλαιού τύπου, οι οποίες προκαλούν μαζική καταστροφή και δεν εστιάζουν σε συγκεκριμένους στόχους. Με την επιλογή αυτή υπάρχει κίνδυνος να σκοτωθούν πολίτες, καθώς πολλές από τις βάσεις των τζιχαντιστών βρίσκονται σε συνοικίες κατοικημένων πόλεων.

Η Ρωσία ξεκίνησε τις αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία την Τετάρτη. Έχει μεταφέρει εκεί 34 μαχητικά αεροπλάνα και ένα κατασκοπευτικό στη βάση της Λαττάκειας. Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία θα διαρκέσουν «τρεις ή τέσσερις μήνες» και θα ενισχυθούν, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής Δούμα Αλεξέι Πουσκόφ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.