Η τηλεόραση και η έλλειψη ύπνου παχαίνουν τα παιδιά


Η Ελλάδα, η Ιταλία, η Σλοβενία οι ΗΠΑ είναι οι χώρες του ΟΟΣΑ, στις οποίες εντοπίζεται το σημαντικότερο πρόβλημα παιδικής παχυσαρκίας, καθώς περίπου 1 στα 3 παιδιά είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο, σύμφωνα με την τελευταία σχετική έρευνα «The ENERGY-Project».

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι παράγοντες, στους οποίους μπορεί να οφείλεται η παιδική παχυσαρκία εκτός των βιολογικών, είναι η κληρονομικότητα από παχύσαρκους γονείς, οι λίγες ώρες ύπνου, η έλλειψη σωματικής άσκησης με την παράλληλη αυξημένη τηλεθέαση, αλλά και οι διατροφικοί περιορισμοί, με αποτέλεσμα τα παιδιά που στερούνται συγκεκριμένες τροφές, να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαρα.

Τα Ελληνόπουλα βελτιώθηκαν αισθητά, σχετικά με την τελευταία αντίστοιχη έρευνα του 2010, στην οποία το 44,5% των αγοριών και το 37,7% των κοριτσιών ήταν υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Παρ’ όλα αυτά, τα Ελληνόπουλα γυμνάζονται τις λιγότερες ώρες στην Ευρώπη σε σχέση με τους συνομηλίκους τους (κάτω από 200 λεπτά την εβδομάδα), κοιμούνται τις λιγότερες ώρες (κάτω από 9 ημερησίως) και παρακολουθούν τις περισσότερες ώρες τηλεόρασης (πάνω από 2 την ημέρα).

Τα σχόλια έχουν κλείσει.