Η Τουρκία δίνει βάσεις στις ΗΠΑ για τις επιδρομές κατά των τζιχαντιστών


Η Τουρκία επιτρέπει, πλέον, στις ΗΠΑ να χρησιμοποιεί τις αεροπορικές βάσεις της στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, όπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος, αποδεικνύοντας ότι απέδωσαν οι έντονες πιέσεις της Ουάσινγκτον στην Άγκυρα να εμπλακεί περισσότερο στη μάχη εναντίον της ισλαμιστικής οργάνωσης στη Συρία.

Την ίδια στιγμή εντάθηκαν τα αεροπορικά πλήγματα στο Κομπάνι, την πόλη της βόρειας Συρίας στη μεθόριο με την Τουρκία, με τους Κούρδους να μιλούν για ανάκτηση ορισμένων σημείων από τους τζιχαντιστές, που έστειλαν εκεί χθες ενισχύσεις, ενώ εξακολουθούν να υπερτερούν, καθώς είναι περισσότεροι και καλύτερα οπλισμένοι από τους Κούρδους.

Οι ενισχύσεις των ισλαμιστών μεταφέρθηκαν από τη Ράκα και το Χαλέπι λόγω της λυσσαλέας αντίστασης των Κούρδων, εδώ και ένα μήνα. Οι υπερασπιστές του Κομπάνι από την πλευρά τους δεν μπορούν να λάβουν ενισχύσεις, επειδή η Τουρκία έχει αποκλείσει τα σύνορά της, εμποδίζοντας τους Κούρδους της Τουρκίας να βοηθήσουν τους  πολιορκημένους ομοεθνείς τους.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.