Η ώρα της αναγνώρισης…


Στο Χάρκοβο της Ανατολικής Ουκρανίας αναμένεται να φτάσει σήμερα το τραίνο με τα βαγόνια-ψυγεία, στα οποία βρίσκονται οι 298 σωροί των αθώων θυμάτων της πτήσης ΜΗ 17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, που καταρρίφθηκε προ ημερών πάνω από το Ντονέτσκ.

Στο Χάρκοβο βρίσκεται ήδη C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας της Ολλανδίας, με το οποίο ταξίδεψαν Ολλανδοί ιατροδικαστές και πραγματογνώμονες. και με το οποίο αναμένεται να μεταφερθούν οι νεκροί στο Άμστερνταμ για αναγνώριση.

Παράλληλα, σήμερα οι Ρώσοι αυτονομιστές του Ντονέτσκ παρέδωσαν σε Μαλαίσιους αξιωματούχους, με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Μοχάμεντ Σάκρι του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Μαλαισίας, τα δύο μαύρα κουτιά του μοιραίου  Boeing 777, για τα οποία ο κ. Σάκρι δήλωσε ότι είναι σε καλή κατάσταση.

Σχετικά με τη διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας υπάρχει διαφωνία ανάμεσα στην κατηγορούμενη από τη Δύση Ρωσία, που προτείνει η έρευνα να γίνει υπό την εποπτεία του Διεθνή Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), και την Ουκρανία, που αντιτείνει η έρευνα να γίνει υπό την εποπτεία της Ολλανδίας, που είχε τα περισσότερα θύματα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.