Θεσσαλονίκη. 2.300 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον ελλαδικό χώρο (315 π.Χ. – 2015)


Ο Σύνδεσμος των Θεσσαλονικέων της Αθήνας θα πραγματοποιήσει μεγάλη επετειακή εκδήλωση-αφιέρωμα στα 2.330 χρόνια από την ίδρυση της Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας (Ριζάρη 11 & Βασ. Σοφίας).

Η εκδήλωση θα αρχίσει με την Επιτομή της Ιστορίας της Θεσσαλονίκης από την ίδρυσή της  έως σήμερα και ομιλητή τον τ. Πρύτανη, Καθηγητή Δρ. Ιωάννη Χολέβα.

Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν στο κοινό οι ΜΑΓΕΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με αναφορά  στη ιστορία και την οδύσσεια των γλυπτών, με προβολή σχετικού ντοκιμαντέρ και ομιλητή-παρουσιαστή τον Αρχαιολόγο κ. Αστέριο Λιούτα της Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Πόλης.

Τέλος, ο Ιστορικός Ερευνητής και Πολιτικός Επιστήμων Κωνσταντίνος Χολέβας θα αναφερθεί στην Βυζαντινή και Χριστιανική Θεσσαλονίκη από την εποχή του Αποστόλου Παύλου το 50 μ.Χ μέχρι το 1430 μ. Χ.

Το όλο πρόγραμμα, που έχει τεθεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδος και του Δήμου Θεσσαλονίκης,  συντονίζει ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Γιώργος Λεκάκης.

Θα ακολουθήσει κοκτέϊλ στο Φουαγιέ του Μουσείου.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.