Θρήνος στην Κεφαλλονιά για τον πρόωρο χαμό του Μητροπολίτη Γερασίμου


Εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν χθες στο λιμάνι του Πόρου της Κεφαλλονιάς, για να υποδεχτούν τη σορό του Μητροπολίτη Γερασίμου και να τη συνοδεύσουν στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου, όπου έχει εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Ο 64χρονος Μητροπολίτης είχε χειροτονηθεί στις 31 Μαΐου, αλλά δεν πρόλαβε να ενθρονιστεί, καθώς εκοιμήθη αιφνίδια από ανακοπή καρδιάς αργά το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.

Ολόκληρο το νησί έχει βυθιστεί σε πένθος. Τη σορό του συνόδευε ο αδελφός του Αθανάσιος Φωκας, διαπρεπής μαθηματικός και καθηγητής της μη γραμμικής μαθηματικής επιστήμης του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Κεφαλονιάς Γεράσιμος (κατά κόσμον Ευάγγελος-Γεράσιμος Φωκάς) εκοιμήθη μετά από ανακοπή καρδιάς τα ξημερώματα της Δευτέρας, κι ενώ βρισκόταν στην Ι .Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη  προκειμένου να παραστεί στηνενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνου. Ήταν πολύ αγαπητός στον κόσμο του νησιού, και στη χειροτονία του τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα το παρών έδωσαν 4.000 άτομα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.