Ισπανία: «Δεν αλλάζουν οι κανόνες της ΕΕ για την Ελλάδα»


«Είναι εύκολο να ανέβεις στην κυβέρνηση και να πεις: “θέλω να αυξήσω αυτή τη δαπάνη, αυτήν εδώ και επίσης αυτή την άλλη”. Προφανώς έτσι θα θέλαμε όλοι να κυβερνάμε. Όμως η ερώτηση είναι, από πού βγαίνουν τα χρήματα αυτά; Από τους Έλληνες; Από τους άλλους Ευρωπαίους ή από τον υπόλοιπο κόσμο; Ποιος θα δώσει αυτά τα χρήματα; Αυτό είναι το όλο θέμα».

Αυτά τόνισε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TVE ο Ισπανός Υπουργός Οικονομικών Κριστόμπαλ Μοντόρο, που εμφανίσθηκε κατηγορηματικά αντίθετος στην ιδέα «να αλλάξουν οι κανόνες» της ΕΕ για να υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματα της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας πως η Ισπανία τους έχει σεβασθεί.

«Το να μπει κανείς στην Ευρώπη είναι κάτι εθελοντικό και ανήκουμε στη λέσχη αυτή με την προϋπόθεση ότι σεβόμαστε τους κανόνες της λέσχης, επειδή αυτό είναι προς το συμφέρον όλων μας. Την Ευρώπη δεν την έφτιαξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η Ευρώπη είμαστε εμείς, οι χώρες που την αποτελούμε, εμείς είμαστε που έχουμε ορίσει αυτούς τους κανόνες» τόνισε ο Ισπανός Υπουργός Οικονομικών.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.