Κάθε μέρα βάζουν «λουκέτο» 1.000 επιχειρήσεις!


Τεράστιες είναι οι καταστροφικές συνέπειες από τα αλλεπάλληλα λάθη της κυβέρνησης και τα εξοντωτικά capital controls, που επέβαλε: ασφυξία στη βιομηχανία, απλήρωτοι εργαζόμενοι, πλήγμα στον εσωτερικό τουρισμό, απώλειες εσόδων για το κράτος, κύμα απολύσεων και υποχρεωτικών αδειών, πολλές ακάλυπτες επιταγές, τεράστιο κύμα ακρίβειας, λουκέτα επιχειρήσεων, αδυναμία κάθε είδους πληρωμών.

Το  ΕΒΕΑ, η ΕΣΕΕ και το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας, για την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτρπή προέβλεψε προ ημερών ότι φέτος θα πληγεί από ύφεση 4%, εξαιτίας των καταστροφικών αποφάσεων του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του.

Ο μέσος Έλληνας πολίτης διστάζει να ξοδέψει ακόμα και μικρά ποσά, με αποτέλεσμα η αγορά να καταρρέει και, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, να κλείνουν κάθε μέρα 1.000 επιχειρήσεις! Έρευνα της Endeavor Greece, η οποία διεξήχθη σε δείγμα 300 επιχειρήσεων το διάστημα 13-17 Ιουλίου,

έδειξε ότι μετά την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων και των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές έπεσαν οι πωλήσεις σε επτά στις

δέκα επιχειρήσεις (69%), ενώ δύο στις δέκα (18%) αναφέρουν πτώση πάνω από 50%. Επίσης, η έρευνα έδειξε ότι πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να εισάγουν πρώτες ύλες ή να αξιοποιήσουν υπηρεσίες και υποδομές του εξωτερικού.

Παράλληλα, το Δημόσιο αρνείται να εξοφλήσει τις δικές του υποχρεώσεις προς τον ιδιωτικό τομέα εδώ και μήνες, ενώ το κύμα φυγής κεφαλαίων προς τη Βουλγαρία είναι μεγάλο, με τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη να αποκαλύπτει ότι 60.000 επιχειρήσεις που έχουν μετακομίσει ή σκοπεύουν να μετακομίσουν στη Βουλγαρία.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.