Προς αποκλεισμό της Ελλάδας από όλες τις διοργανώσεις ποδοσφαίρου


Κινδυνεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά από το αδιέξοδο που έφερε η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA. Ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη  τόσο σε εθνικό όσο και συλλογικό επίπεδο είναι πλέον ορατός.

Οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές ζητούν την επανέναρξη του Κυπέλλου Ελλάδος, αίτημα το οποίο απορρίπτει ο υφυπουργός. Η FIFA και η UEFA έδωσαν προθεσμία μίας εβδομάδας, διαφορετικά οι ελληνικές ΠΑΕ και οι  εθνικές ομάδες θα τεθούν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Εάν συμβεί αυτό, οι ομάδες όλων των κλιμακίων-ανδρών και γυναικών, τίθενται εκτός των διοργανώσεων της FIFA και της UEFA, δεν θα επιτρέπονται επίσημα φιλικά σε Ελλάδα και εξωτερικό, όλες οι ελληνικές ΠΑΕ που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αποκλείονται  αυτομάτως, η ΕΠΟ δεν θα αναγνωρίζεται ως ομοσπονδία μέλος της UEFA και της FIFA και οι ελληνικές ομάδες δεν θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές από το εξωτερικό, ενώ  οι ξένοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα θεμελιώνουν δικαίωμα προσφυγής για να μείνουν ελεύθεροι και, τέλος, η ΕΠΟ δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου σε FIFA και UEFA, συμμετοχής σε προγράμματα ανάπτυξης της FIFA, κατάθεσης προτάσεων για την ατζέντα του Κογκρέσου σε FIFA και UEFA, πρότασης υποψηφίων για την προεδρία σε FIFA, UEFA και για τα μέλη τους.

Από την πλευρά του, ο  υφυπουργός Αθλητισμού μετά τη συνάντηση με FIFA και UEFA επέμεινε πως δεν τίθεται θέμα παραβίασης του αυτοδιοίκητου και ζήτησε από την ΕΠΟ να προχωρήσει σε αυτοκάθαρση: «Η απόφαση της FIFA θα είναι η έξωση της ΕΠΟ, που έχει κινήσει όλη αυτή τη διαδικασία, από τις διεθνείς ομοσπονδίες. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί από την ΕΠΟ, να πάρει τις πρωτοβουλίες ώστε μια κατάσταση σήψης ετών να πάρει τέλος. Δεν μπορεί να της επιβληθεί η κυβέρνηση. Το πρόβλημα βρίσκεται στα χέρια της και αν θέλει μπορεί να το λύσει σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.