Καθημερινά ακυρώνονται 50.000 κρατήσεις τουριστών


Βαρύ είναι το πλήγμα που δέχεται καθημερινά ο ελληνικός τουρισμός εξαιτίας των κλειστών τραπεζών. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέα Ανδρεάδη, κάθε ημέρα χάνονται 50.000 κρατήσεις από το εξωτερικό, εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων στην Ελλάδα!

Τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική αγορά εντοπίζονται στην έλλειψη ρευστότητας για την αγορά προμηθειών, στην απαίτηση μερίδας προμηθευτών να πληρώνουν με μετρητά, στην αδυναμία αποστολής εμβασμάτων στο εξωτερικό και στον κίνδυνο ελλείψεων βασικών ειδών αγαθών.

Την ίδια ώρα, πτώση έως και 50% καταγράφεται στις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων Ελλήνων ταξιδιωτών για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησαν την Τετάρτη η Travelplanet 24 και η airtickets.

Οι ακυρώσεις στις κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων από το 1,05%, που ήταν το μέσο ημερήσιο ποσοστό ακυρώσεων, ανήλθαν στο 7,2% το διάστημα από 27 Ιουνίου έως 1η Ιουλίου. Την 30ή Ιουνίου το ποσοστό των ακυρώσεων εκτοξεύτηκε στο 22%. Οι κρατήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος έως σήμερα παρουσιάζουν πτώση κατά 60%.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.