Καιγόμαστε και ο Βαρουφάκης τουϊτάρει!


Νέα κόντρα με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. άνοιξε ο Γιάννης Βαρουφάκης στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων. «Ο Βαρουφάκης κατηγορεί τον Σόιμπλε για λάθη» γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, παρουσιάζοντας δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών για τον συνάδελφό του.

«Ο Σόιμπλε αντικαθιστά τα πραγματικά επιχειρήματα με την πολιτική εξουσία… Κάνει λάθος στην ανάλυσή του για την Ελλάδα. Δεν αναγνωρίζει πόσο χρήσιμο θα ήταν για τους βόρειους Ευρωπαίους, να επιτευχθεί μια συμφωνία με ένα κίνημα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ» λέει ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Η νέα παρέμβαση Βαρουφάκη σχολιάζεται αρνητικά από διεθνή ΜΜΕ. Η βρετανική εφημερίδα Guardian τονίζει ότι «δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς εννοεί ως λάθος ο υπουργός. Τα σχόλια αυτά πάντως ενδέχεται να μην βελτιώσουν τις σχέσεις Αθήνας-Βερολίνου, αυτή την κρίσιμη στιγμή», ενώ ο δημοσιογράφος του Bloomberg Hans Nichols σχολιάζει: «λες και το να επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα δεν ήταν αρκετά δύσκολο ήδη»…

Μετά τη δημοσίευση της Die Zeit, ο Βαρουφάκης επέλεξε το Twitter για να πει, για άλλη μια φορά, ότι οι δηλώσεις του διαστρεβλώθηκαν….

Τα σχόλια έχουν κλείσει.