Και νέα αεροπορική τραγωδία! 119 νεκροί στην Αλγερία


Στο Μάλι εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους McDonnell 83 της Air Algerie με τους 112 επιβάτες και το 7μελές πλήρωμα, το στίγμα του οποίου χάθηκε σήμερα τα ξημερώματα, μόλις 50 λεπτά μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο Ουαγκαντούνγκου, με προορισμό το Αλγέρι (πτήση ΑΗ 5017).

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό  της Αλγερίας Αμπντέλ-Μαλέκ αλ-Σελάλ, τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντόπισαν δύο γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Μιράζ 2000 αεροσκάφη, 70 χιλιόμετρα από τα σύνορα του Μάλι με την Μπουρκίνα Φάσο, κοντά στην πόλη Γκάο.

Αν και δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη τα αίτια της νέας αεροπορικής τραγωδίας, πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγα λεπτά πριν την εξαφάνισή του αεροπλάνου ο πιλότος του ζήτησε από τον πύργο ελέγχου αφάνισή του, το αεροπλάνο επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου της Νιαμέι, πρωτεύουσας του Νίγηρα, και ζήτησε αλλαγή πορείας λόγω κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της αλγερινής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας,  στους επιβάτες της πτήσης περιλαμβάνονταν 51 Γάλλοι, 26 από την Μπουρκίνα Φάσο, 7 Αλγερινοί και αρκετοί Λιβανέζοι, Καναδοί, Ουκρανοί, Ισπανοί και Λουξεμβούργιοι.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.