Καμίνης και Μπουτάρης ζητούν την άμεση απελευθέρωση του Δημάρχου Καράκας


Την αντίθεσή τους προς τη σύλληψη χωρίς ένταλμα και κράτηση του Δημάρχου του Καράκας, πρωτεύουσας της Βενεζουέλας, Antonio Ledezma, που κατά …κακή τύχη του είναι πολιτικός αντίπαλος του «δημοκράτη» Νικολά Μαδούρο, Προέδρου της χώρας και προσωπικού φίλου του Αλέξη Τσίπρα, εκφράζουν με κοινή τους ανακοίνωση οι Δήμαρχοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης.

«Ο Antonio Ledezma, δήμαρχος της μητροπολιτικής περιοχής της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας, Καράκας, συνελήφθη στις 19 Φεβρουαρίου στο γραφείο του, χωρίς ένταλμα, και έκτοτε κρατείται στη φυλακή με την κατηγορία ότι ενεπλάκη σε πραξικοπηματικές ενέργειες κατά του προέδρου Nicolas Maduro, χωρίς, όμως, να ανακοινωθούν τεκμηριωμένα στοιχεία για τις κατηγορίες που του αποδίδονται» τονίζουν οι Έλληνες Δήμαρχοι.

Και προσθέτουν: «Ο Antonio Ledezma έχει επανειλημμένως εκλεγεί βουλευτής και δήμαρχος, μάλιστα το 2010 έλαβε την 6η θέση παγκοσμίως στο “World Mayor Ρrize” και είναι ηγετική πολιτική προσωπικότητα της Βενεζουέλας. Διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ αυτών η “Διεθνής Αμνηστία” και το “Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”, έχουν καταδικάσει τη σύλληψη και τη φυλάκιση του Antonio Ledezma ως “πολιτικά υποκινούμενη” και ως “προσπάθεια φίμωσης των αντιπολιτευτικών φωνών”, ενώ και ο διεθνής τύπος έχει καταγράψει επικριτικά το γεγονός. Εμείς, οι δήμαρχοι των πόλεων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι σ’ αυτό το γεγονός» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των δύο δημάρχων.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.