Καταργούνται τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας!


Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, η κυβέρνηση σχεδιάζει να πληρώσουν όλοι τέλη κυκλοφορίας, ακόμα και οι κάτοχοι υβριδικών, ηλεκτροκινήτων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων! Ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε ότι σκοπός των αλλαγών που θα αποφασισθούν είναι γίνουν τα τέλη πιο δίκαια, έστω κι αν πολλοί αγόρασαν αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας, με κίνητρο τα μηδενικά τέλη…

«Αυτό που εξετάζουμε είναι να επιβαρύνουμε μεγάλα και ακριβά με λίγο παραπάνω από το 0 ή το λίγο που είχανε» δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης στα Παραπολιτικά 90,1. «Τα μεγάλα και ακριβά θα επιβαρυνθούν, τα μεσαία δεν θα έχουν καμία αλλαγή, τα μικρά και τα φθηνά θα ελαφρυνθούν» είπε και παραδέχθηκε ότι η έκδοση των τελών θα καθυστερήσει λόγω των αλλαγών που θα υποστούν και του φόρτου εργασίας στο Υπουργείο.

Σαν παράδειγμα ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε: «μου ήρθε για παράδειγμα αυτοκίνητο 1.400 κυβικά που δεν είναι μεγάλο αλλά που κάνει 40.000 ευρώ το θεωρείτε δίκαιο αυτό να μην πληρώσει 1 € τέλος κυκλοφορίας; Και να πληρώνει τέλος κυκλοφορίας ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να είναι και 2.000 κυβικά αλλά κάνει λιγότερο αυτή τη στιγμή  από 3.000-4.000 ευρώ;».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.