Καταρρέει ο τουρισμός μας! Το ΔΝΤ κατάσχει εμβάσματα από το εξωτερικό!


Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνουν οι τραγικές εξελίξεις για τον ελληνικό τουρισμό, που πλέον πλήττεται εξαιτίας της χθεσινής χρεοκοπίας της πατρίδας μας λόγω της μή πληρωμής της δόσης από την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Ρέτσος, tour operators από τις ΗΠΑ δεν κατέβαλαν σήμερα τις πληρωμές τους προς Έλληνες ξενοδόχους, γιατί αυτές δεσμεύονται πλέον από το ΔΝΤ, επειδή η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν πλήρωσε χθες.

Παράλληλα, οι Έλληνες ξενοδόχοι βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο, αφού όποιοι πελάτες τους καταθέτουν χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, αυτά δεν μπορούν να αναλάβουν λόγω του κλεισίματος των τραπεζών.

Επιπλέον, είναι μαζικές οι ακυρώσεις αφίξεων ξένων τουριστών, με τα πλοία να φτάνουν μισοάδεια στα νησιά.

Τέλος, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) ενημέρωσε τα τουριστικά γραφεία ότι οι εκκαθαρίσεις πτήσεων, που γίνονταν ανά 15 μέρες, θα πρέπει

πλέον να γίνεται ανά εβδομάδα. Ακόμη, η αεροπορική εταιρία Ryanair ενημέρωσε πως δεν δέχεται πλέον πιστωτικές κάρτες από τους Έλληνες πελάτες της, αλλά μόνον μετρητά για τις κρατήσεις εισιτηρίων οποιασδήποτε πτήσης.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.