Καταρρέει το μεγαλύτερο νοσοκομείο των Βαλκανίων, ο Ευαγγελισμός


Γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” έκαναν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου για την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη προσωπικού.

Ο καρδιολόγος του Ευαγγελισμού και Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Ηλίας Σιώρας δήλωσε στο Newsit: «κάναμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατί ποτέ τις τελευταίς δεκαετίες ο Ευαγγελισμός δεν είχε τόσα πολλά προβλήματα. Σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότηση, ούτε το 10% των κονδυλίων που απαιτούνται δεν έχει έρθει. Το μηνιαίο κόστος λειτουργίας του νοσοκομείου είναι 8 εκατομμύρια ευρώ και για το πρώτο τρίμηνο του 2015 έχει γίνει επιχορήγηση 4.850 ευρώ. Σε ό,τι αφορά στο προσωπικό, λείπουν περίπου 1.000 θέσεις όλων των ειδικοτήτων εκ των οποίων οι 500 θέσεις είναι νοσηλευτικό προσωπικό. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και θέλουν να μας φέρουν περίπου 20 επικουρικούς, ούτε καν μόνιμο προσωπικό.

Ο όγκος εργασίας είναι τρομερός καθώς έχουν κλείσει όλα τα πρώην πολυιατρεία του ΙΚΑ και ο κόσμος έρχεται κατευθείαν στο νοσοκομείο. Επίσης υπάρχει και απλήρωτη υπερωριακή εργασία… Πριν 15 μέρες μέρες συναντηθήκαμε με τον Αναπληρωτή Υπουργό κύριο Ξανθό. Του θέσαμε όλα αυτά τα αιτήματα και το μόνο που υποσχέθηκε και υλοποιήθηκε ήταν οι δεδουλευμένες υπερωρίες των γιατρών του πρώτου τριμήνου 2015. Σχετικά με τη χρηματοδότηση μας απάντησε ότι όλα εξαρτώνται από τις διαπραγματεύσεις.”

Τα σχόλια έχουν κλείσει.