Καταρρέουν οι ΑΝΕΛ! 5 από τους 13 βουλευτές εγκαταλείπουν το όχι!


ΝΑΙ θα ψηφίσουν δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ, άλλοι δύο δηλώνουν κατά του δημοψήφισματος και ζητούν να αποσυρθείί, ενώ ένας πέμπτος «ψάχνεται»… Αυτή την τραγελαφική εικόνα  παρουσιάζει σήμερα το κόμμα του Πάνου Καμμένου, ο οποίος έχει 12 βουλευτές.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Δαμαβολίτης δήλωσε πως θα ψηφίσει «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής και διεγράφη από τον Πάνο Καμμένο. «Η επιλογή είναι μεταξύ μιας συμφωνίας με μέτρα επώδυνα ή με ρήξη… Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, είναι ότι το δημοψήφισμα τελικά είναι ευρώ εναντίον δραχμής… Αν τη Δευτέρα το πρωί πάρουμε αυτό το περήφανο «όχι» και πάμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη και μάλιστα με τις αγορές να μην έχουν πάθει ζημιά… Αν λοιπόν πάμε και μας ξαναπούνε «όχι», τι ακριβώς θα κάνουμε;» δήλωσε στο Ράδιο 9,84 και κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει ΝΑΙ.

Από την πλευρα του, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης είπε σήμερα στον ΑΝΤ1 ότι, αν το δημοψήφισμα πραγματοποιηθεί, θα ψηφίσει υπέρ της Ευρώπης, τονίζοντας ότι δεν έχει εντολή από τους πολίτες για capital controls, ούτε για κούρεμα καταθέσεων.

Ο ξάδελφος του Πάνου Καμμένου βουλευτής  Δημήτρης Καμμένος με δήλωσή του ζητά «άμεση απόσυρση του δημοψηφίσματος και επανέναρξη διαπραγματεύσεων», ενώ την απόσυρση του δημοψηφίσματος ζητά και ο βουλευτής Νίκος Μαυραγάνης, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή δήλωσε «υπέρμαχος του ΟΧΙ, αλλά να αποσυρθεί το δημοψήφισμα, καθώς έπρεπε να γίνει με ανοιχτές τις τράπεζες».

Τέλος, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος δήλωσε ότι το δημοψήφισμα είναι λάθος, χωρίς να τοποθετηθεί περιατέρω.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.