Καταστροφές και στο Αριστοτέλειο μετά τον αποκεφαλισμό της Κυβέλης


Υπό κατάληψη τελεί από χθες το Κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο χώρο όπου τραυματίστηκαν δύο φύλακες.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα 100 περίπου φοιτητές προσπάθησαν να παραβιάσουν την κλειδωμένη πόρτα του 7ου ορόφου του Κτιρίου Διοίκησης, όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος του ΑΠΘ, και απαίτησαν οι συνεδριάσεις της να είναι ανοιχτές στο κοινό. Δημιουργήθηκαν εντάσεις και ο Αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού Αν. Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών Θεόδωρος Λαόπουλος ζήτησε βοήθεια από την Εισαγγελία.

Μετά από συζητήσεις οι εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι βγήκαν από το κτίριο με τη βοήθεια κλειδαρά, ενώ οι φοιτητές θα αποφασίσουν σήμερα αν θα συνεχίσουν την κατάληψη.

Η βίαιη επίθεση στο ΑΠΘ έγινε μια μέρα μετά τη λήξη της κατάληψης μιας εβδομάδας από αναρχικούς φοιτητές στη Νομική Σχολή Αθηνών, στην οποία προκάλεσαν καταστροφές έκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και βεβηλώσεις ιστορικών αγαλμάτών, όπως της μεγάλη ηθοποιού Κυβέλης, το άγαλμα της οποίας αποκεφαλίστηκε, και του εθνικού ποιητή Κωστή Παλαμά, το πρόσωπο του οποίου βάφτηκε μαύρο.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.