Κερέ: Ευθύνη της Ελλάδας η παραμονή
στην Ευρωζώνη


Ο Μπενουά Κερέ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ, δήλωσε ότι η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι ευθύνη της ίδια της χώρας, η οποία θα πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα που θα το εξασφαλίσουν.

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στην Καθημερινή ο Μπενουά Κερέ αναφέρει: «Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι πολιτικές της είναι σύμφωνες με αυτές τις σαφείς προτιμήσεις». Παράλληλα, ξεκαθαρίζει πως η ευρωτράπεζα αυξάνει συνεχώς τη χρηματοδότησή της προς τις ελληνικές τράπεζες και θα συνεχίσει να τις χρηματοδοτεί, όσο όμως είναι φερέγγυες και έχουν επαρκή ενέχυρα.

Τέλος, σημειώνει ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος από την τρόϊκα, ενώ τονίζει ότι μόλις υπάρξει συμφωνία θα δοθούν στην Ελλάδα τα κέρδη της ευρωτράπεζας από τα ελληνικά ομόλογα για το 2014, ύψους 1,9 δισ. ευρώ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.