Κλείνει τα σύνορά της η Ευρώπη στους μετανάστες, που εγκλωβίζονται στην Ελλάδα


Η μία μετά την άλλη οι κυβερνήσεις των κεντροευρωπαϊκών χωρών κλείνουν τα σύνορά τους, εγκλωβίζοντας τους πρόσφυγες στα Βαλκάνια. Η Γερμανία πρώτη αποφάσισε να άρει μερικώς τη συνθήκη Σένγκεν στα σύνορά της με την Αυστρία, η Ουγγαρία έκλεισε με φράκτη τα σύνορά της με τη Σερβία, και η Κροατία έκλεισε τα σύνορά της με τη Σερβία, εγκλωβίζοντας δεκάδες χιλιάδες μετανάστες εκεί.

Έτσι, εάν και τα Σκόπια κλείσουν τα σύνορά τους, η Ελλάδα θα βρεθεί αποκλεισμένη με δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες στα εδάφη της.

Η Κροατία αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα εξαιτίας των σοβαρότατων επεισοδίων που προκλήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης αλλά και της έλευσης 10.000 και πλέον προσφύγων μέσα σε ένα μόλις 24ωρο. Έτσι, έχουν κλείσει οι εφτά από τους οκτώ σταθμούς διέλευσης στα σύνορα με τη Σερβία.

Μετά από αυτό οι πρόσφυγες κατευθύνθηκαν προς την Κροατία, προκειμένου να μεταβούν στη Σλοβενία και από εκεί στην Αυστρία και τη Γερμανία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και η Σλοβενία αποφάσισε έκτακτα μέτρα με τις σλοβενικές αρχές να διακόπτουν την πορεία των τρένων που μεταφέρουν πρόσφυγες και να τα υποχρεώνουν να επιστρέψουν στην Κροατία.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.