Κομισιόν: Στα δύο δισ.ευρώ η διαφορά της Ελλάδας – δανειστών


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι, μετά τη χθεσινή αιφνίδια διακοπή των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόϊκα των θεσμ΄ψν, ότι η διαφορά της Αθήνας με τους δανειστές είναι δύο δισ. ευρώ.

«Ενώ έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, οι συνομιλίες δεν έχουν καταφέρει το στόχο τους καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των σχεδίων των ελληνικών αρχών και των κοινών απαιτήσεων της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ της τάξης του 0,5-1% του ΑΕΠ, που ισοδυναμεί με 2 δισ. ευρώ μόνιμων δημοσιονομικών μέτρων σε ετήσια βάση. Επιπλέον, οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ημιτελείς. Σε αυτή τη βάση, περαιτέρω συζήτηση θα πρέπει τώρα να λάβει χώρα στο πλαίσιο του Eurogroup» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ.

Το δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας εκπνέει στο τέλος Ιουνιου. Εάν την 1η Ιουλίου η Ελλάδα δεν είναι σε πρόγραμμα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να συνεχίζει να χρηματοδοτεί τις ελληνικές τράπεζες. Η μεθαυριανή συνεδρίαση των μελών της ΕΚΤ είναι πολύ κρίσιμη.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.