Κυκλοφορεί αύριο το νέο φύλλο της Ορθόδοξης Αλήθειας


Κυκλοφορεί από αύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου στα περίπτερα όλης της χώρας, το πέμπτο φύλλο της μηνιαίας θρησκευτικής εφημερίδας Ορθόδοξη Αλήθεια, που έχει αγκαλιάσει το Ορθόδοξο κοινό.

Συνοδεύεται από ένα βιβλίο για τους σημαντικότερους σύγχρονους γέροντες με αναλυτικά στοιχεία για τον βίο τους και σπάνια ντοκουμέντα. Μαζί η εφημερίδα θα προσφέρει το διπλό cd «Μια Ελλάδα φως» με τα σπουδαιότερα ορχηστρικά μουσικά έργα σπουδαίων Ελλήνων συνθετών (Μ. Θεοδωράκης, Yanni, Βαγγέλης Παπαθανασίου, Δ. Παπαδημητρίου κλπ).

Στην εφημερίδα φιλοξενείται ρεπορτάζ για το υπό κατασκευή τζαμί της Αθήνας που όπως προκύπτει διχάζει την Εκκλησία. Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος παίρνουν θέση και καταθέτουν τις απόψεις τους. Παράλληλα,ο γ.γ θρησκευμάτων Γ. Καλατζής αναφέρει τα σχέδια του Υπουργείου.

Επίσης, υπάρχει μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή της εθελοντικής διακονίας ασθενών πατέρα Βασίλειο Κοντογιάννη και εκτενής έρευνα για τις αυτοκτονίες και τη θέση της Εκκλησίας για το φαινόμενο που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγω κρίσης.

Παράλληλα φιλοξενούνται κείμενα για το σπίτι-φυλακή του Αγ. Νεκταρίου στο Κάιρο, τον αδίστακτο πειρατή που έγινε ο Άγιος Βάρβαρος , γνωστή Αμερικανίδα σκηνοθέτη που έφτιαξε ντοκιμαντέρ για τις μοναχές στο Λύρειο Ϊδρυμα που μεγαλώνουν ορφανά με τον τίτλο «Μάνα», την ιστορία του διάκου που έχτισε με τα χέρια του (και μόνος) την Παναγία Ξενιά στη Μαγνησία κ.α.

Συνέντευξη δίνει ο Πόντιος τραγουδιστής του «The voice» Κώστας Αγέρης, που κλέβει τις εντυπώσεις στον γνωστό τηλεοπτικό διαγωνισμό με την ποντιακή του λύρα.

Αρθρογράφοι είναι μεταξύ άλλων οι: π. Γεώργιος Μεταλληνός, π. Ανανίας Κουστένης, ο Κωνσταντίνος Χολέβας, κ.α.

Μόνιμες στήλες: Πείρα Αγιορειτών Πατέρων (Μανώλης Μελινός), Κάποτε στο Βυζάντιο (Κέλλυ Μπoυρδάρα), Αιρέσεις και παραθρησκείες (Λάμπρος Σκόντζος), Αγιολόγιο (Ιωάννα Κατσούλα), τα νέα των ιεροψαλτών (Ανδρέας Χρόνης), θρησκευτικός τουρισμός (Χρήστος Πετρέας), Πατερικά κείμενα (Χρόνης Μούτσης), Εκκλησία και νέοι (π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός), βιβλία (Κατερίνα Χουζούρη), Πολιτισμός (Γιώργος Μυλωνάς).

Η εφημερίδα μαζί με το βιβλίο και το διπλό μουσικό cd κοστίζει 3 ευρώ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.