Κυκλοφορεί η Ορθόδοξη Αλήθεια


Κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας το νέο φύλλο της μηνιαίας θρησκευτικής εφημερίδας Ορθόδοξη Αλήθεια. Συνοδεύεται από το δεύτερο μέρος (με τρία CD), της μεγάλης παραγωγής: Πέτρος Γαιτάνος, «Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης. Μιλώντας με τον Γέροντα ακούγοντας τον Άγιο», όπου για πρώτη φορά καταγράφονται οι ύμνοι του Αγίου σε ποίηση του Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ.

Βασικό θέμα της εφημερίδας είναι το μάθημα ζωής από την πρεσβυτέρα Μ. Ραμαντανάκη, που γεννά το ένατο παιδί της αυτές τις ημέρες, την ώρα που 80.000 Ελληνίδες προσχωρούν ετησίως σε άμβλωση. Γι αυτό το τεράστιο κοινωνικό θέμα η εφημερίδα δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ.

Ορισμένα άλλα θέματα είναι:

- Ο υπάλληλος του υπουργείου Ανάπτυξης που έγινε άμισθος ιερέας των φυλακών Ελαιώνα και μεταφέρει συγκλονιστικές εμπειρίες από τις εξομολογήσεις που του έκαναν οι κρατούμενες.

-Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του δασκάλου με την ιερή φλόγα και μαχητή ιεράρχη Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμου με οικογενειακές του φωτογραφίες που για πρώτη φορά δημοσιεύονται

-Η ιστορία του «Αγίου» της Αφρικής π. Κοσμά Ασλανίδη που βάπτισε 15.000 ιθαγενείς

-Η μεγαλύτερη συλλογή σχολικών βιβλίων με 5.000 αναγνώσματα κ.α.

Παράλληλα φιλοξενούνται όλες οι πληροφορίες για τις σπουδές στις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες με αναλυτική καταγραφή της καθεμίας

Τέλος δημοσιεύεται και μια μοναδική συνέντευξη του δημοφιλούς τραγουδιστή Δημήτρη Μπάση ο οποίος μιλά για τα παιδικά του χρόνια (όταν ήταν παπαδάκι) και την σχέση του με το ψαλτήρι από τα 8 του χρόνια!

Αρθρογράφοι είναι μεταξύ άλλων οι: π. Γεώργιος Μεταλληνός, π. Ανανίας Κουστένης, π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Μανώλης Μελινός, Κωνσταντίνος Χολέβας, κ.α.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.