Κύπρος: «Δεν είναι ξεκάθαρο το αίτημα της Ελλάδος για να το στηρίξουμε!»


«Δεν είναι ξεκάθαρο ποιο είναι το αίτημα το οποίο θα πρέπει να στηρίξουμε και δεν είναι ασφαλώς η στάση της Κύπρου που θα κάνει ή θα έκανε τη διαφορά. Κι επαναλαμβάνω όποιο κι αν είναι το αίτημα από πλευράς Ελλάδας, είναι γνωστή και δεδομένη η στάση της Κύπρου, αλλά αλίμονο εάν θεωρήσουμε πως αυτό είναι το ζήτημα κι αυτό θα επέλυε το πρόβλημα».

Αυτό τόνισε σήμερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ για το χθεσινό αρνητικό για την Ελλάδα Eurogroup στο οποίο συμμετείχε, ο Κύπριος Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, αποκαλύπτοντας την πρόχειρη και χωρίς σχέδιο αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του Έλληνα ομολόγου του Γιάννη  Βαρουφάκη.

«Δεν είμαι βέβαιος ποιο είναι το αίτημα των ελληνικών αρχών, επειδή αυτό που με ένταση καταγράφηκε είναι η τοποθέτηση πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται χρήμα, αλλά χρόνο. Δεν είναι αντιληπτό τι σημαίνει αυτό, πάντως θα υπάρχει εκ των πραγμάτων επειδή το πρόγραμμα από τη στιγμή που τελειώνει δεν θα υπάρχει κάποια πίεση του χρόνου. Άρα από τη στιγμή που η τοποθέτηση είναι πως δεν χρειάζεται χρήμα, αλλά χρόνος δεν είμαι βέβαιος τι πρέπει να στηρίξει κάποιος» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι στη τελική ψηφοφορία στο Eurogroup η Κύπρος συντάχθηκε με όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, την ΕΕ, την  ΕΚΤ και το ΔΝΤ, στέλνοντας το γνωστό τελεσίγραφο προς την Ελλάδα, το οποίο εκπνέει αυτή την Παρασκευή…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.