Λαγκάρντ προς Αθήνα: Ο μήνας του μέλιτος τελειώνει


«Η λαϊκή ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει στην άκρη την πολιτική και να φέρει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί, για να «καρποφορήσουν», ώστε να σώσει την οικονομία της και να αποφύγει τη χρεοκοπία» δηλώνει η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στους Financial Times.

Η κ. Λαγκάρντ αποκάλυψε πως στις συνεδριάσεις στην Ουάσιγκτον συμβούλεψε τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις και προειδοποίησε η υπομονή είχε εξαντληθεί με τη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο μήνας του μέλιτος με τους πιστωτές της τελειώνει.

«Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να αφήσουμε τις πολιτικές απόψεις και να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, τα εργαλεία, τις μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να φθάσουν πραγματικά τους στόχους που έχουν τεθεί μεταξύ της διεθνούς κοινότητας και της Ελλάδας: την αποκατάσταση της σταθερότητας, τη βελτίωση της οικονομίας [και] βέβαια ότι μία από αυτές τις ημέρες η Ελλάδα θα έχει και πάλι πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές μόνη της και χωρίς στήριξη» δήλωσε.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.