Λαπαβίτσας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατικοποιήσει τις τράπεζες»


«Δεδομένου του ότι ρευστότητα στη χώρα δεν υπάρχει και η οικονομία λειτουργεί δύσκολα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια προσπάθεια να βρει λύση με τους δανειστές. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει ριζοσπαστικά μέτρα γρήγορα, Πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο των τραπεζών το συντομότερο δυνατόν, αυτή είναι η προτεραιότητα. Οι τράπεζες πρέπει να κρατικοποιηθούν. Είναι ζήτημα επιβίωσης».

Αυτά δήλωσε σήμερα στο therealnews.com o βουλευτής του ΣΥΡΙΖA Κώστας Λαπαβίτσας, που πρόβλεψε ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να κάνουν υποχωρήσεις. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν αυτό σημαίνει επιστροφή στη δραχμή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «Όχι απαραίτητα. Υπάρχουν εναλλακτικές» επικαλούμενος τη λύση των IOUs.

«Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές, αλλά και ενόσω είναι κυβέρνηση είναι να πετύχει ριζοσπαστικές αλλαγές στην Ελλάδα και μια νέα σχέση με τους δανειστές ώστε να επιλυθούν τα μακροοικονομικά προβλήματα της χώρας μέσα στην Ευρωζώνη. Χρησιμοποιώντας δημοκρατικά όπλα που έχουμε στα χέρια μας να επιτύχουμε μια καλύτερη συμφωνία. Αυτή η στρατηγική έφτασε στο τέλος της. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται μια νέα στρατηγική γρήγορα. Δεν νομίζω ότι οι δανειστές θα δώσουν ρευστότητα, δεν νομίζω ότι θα κάνουν καλύτερη προσφορά» πρόσθεσε ο κ. Λαπαβίτσας.

Και κατέληξε απειλητικά: «Όσοι πιστεύουν ότι οι Έλληνες θα υποκύψουν σε εκβιασμούς, δεν μπορούν να καταλάβουν τον ελληνικό λαό.  Οι Έλληνες απέδειξαν με την ψήφο τους την Κυριακή πως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε ακολουθήσει από την πλευρά των πιστωτών. Οι πιστωτές δεν πρέπει να το ξεχνούν αυτό».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.