Λιγότερα εμφράγματα και εγκεφαλικά με καθημερινή κατανάλωση φρούτων


Άτομα που τρώνε φρούτα κάθε μέρα (κατά μέσο όρο μιάμιση μερίδα ή 150 γραμμάρια), εμφανίζουν μειωμένο καρδιαγγειακό κίνδυνο, και συγκεκριμένα κατά 15% για έμφραγμα, κατά 25% για ισχαιμικό εγκεφαλικό, και κατά 40% για αιμορραγικό εγκεφαλικό σε σύγκριση με όσους δεν τρώνε καθόλου φρούτα., ενώ παράλληλα εμφανίζουν σημαντικά χαμηλότερη πίεση.

Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στη Βαρκελώνη. Οι επιστήμονες μελέτησαν για 7 χρόνια στοιχεία που αφορούσαν σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους στην Κίνα, οι οποίοι δεν είχαν ιστορικό καρδιαγγειακών νόσων, που αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως

Σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν ποτέ φρούτα, όσοι έτρωγαν καθημερινά, είχαν κατά μέσο όρο μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από έμφραγμα κατά 27% και από εγκεφαλικό κατά 40%.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.