Μάρδας: Θα αγοράζουμε όπλα έναντι …τουριστικών χωριών!


Τις …μοναδικές και ανεπανάληπτες προτάσεις του για την αναμόρφωση των οικονομικών του κράτους είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στη σαββατιάτικη δεξίωση των επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης στο 26ο Money Show που διεξήχθη στο Ξενοδοχείο Hyatt και στην οποία παραβρέθηκε ως κεντρικός ομιλητής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Ο κ. Μάρδας ανέπτυξε κάποιες από τις πολλές αναπτυξιακές προτάσεις που έχει υποβάλει στον Γιάννη Βαρουφάκη, κάποιες από τις οποίες έχουν την αφετηρία τους στο 2002, όταν ήταν στενός συνεργάτης και Γενικός Γραμματέας του τότε Υπουργού Ανάπτυξης και νυν καταδίκου για σωρεία κακουργημάτων Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι συνδαιτυμόνες στη δεξίωση άρχισαν να κοιτάζονται με απορία μεταξύ τους, όταν ο κ. Μάρδας ανέφερε ότι θα μπορούσε η Ελλάδα να αγοράζει όπλα και να τα εξοφλεί με …τουριστικά χωριά!

Συγκεκριμένα, ο κ. Μάρδας πρότεινε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης να αγοράζει π.χ. μαχητικά αεροσκάφη από όποια χώρα δέχεται, αντί να εξοφληθεί σε τρέχοντα χρόνο με μετρητά, να εκμεταλλεύεται για 50 χρόνια ένα τουριστικό χωριό που θα κατασκευάζεται από τον κρατικό προϋπολογισμό με τα χρήματα που θα εξοφλούσαν το τίμημα των αεροσκαφών!

Στην πρότασή του ο κ. Μάρδας δεν αναρωτήθηκε βέβαια αν π.χ. θα έπρεπε να ερωτηθεί το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και η Πολεμική Αεροπορία αν συμφωνούν με μια τέτοια αγορά μαχητικών αεροσκαφών.

Φανταστείτε π.χ. να δεχόταν η Ινδία μια τέτοια συμφωνία και να υποχρεωνόταν η Πολεμική Αεροπορία μας να χρησιμοποιεί αεροσκάφη χωρίς να ερωτηθεί αν αυτά μπορούν να αντιμετωπίσουν τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, αν τα ινδικά αεροσκάφη μπορούν να υποστηριχθούν τεχνικά από τους μηχανικούς της Αεροπορίας μας, αν τα πυρομαχικά του ελληνικού αεροπορικού οπλοστασίου είναι συμβατά με τα ινδικά αεροσκάφη, αν τα ηλεκτρονικά συστήματα των ινδικών αεροσκαφών ταιριάζουν με τα υφιστάμενα στην Αεροπορία μας, ή αν πολύ απλά τα ινδικά αεροσκάφη χωράνε στα υπόστεγα (shelter) των ελληνικών αεροπορικών βάσεων… Λεπτομέρειες…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.