Μέχρι και 60 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται για ρήξη με τον Τσίπρα


Στις συμπληγάδες ανάμεσα στις εξωτερικές πιέσεις των δανειστέών και τις εσωτερικές των συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, που καλείται σήμερα να επιλέξει αν θα αποδεχθεί ένα τρίτο Μνημόνιο και θα υποστεί το πολιτικό κόστος των προεκλογικών ψεύτικων υποσχέσεών του, ή αν θα σύρει την Ελλάδα σε πρωτοφανή καταστροφή, βγάζοντάς την από την Ευρώπη και το ενιαίο νόμισμά της.

Ήδη δεκάδες βουλετών του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετούνται δημόασια κατά ενός νέου Μνημονίου, ή Συμφωνίας όπως θα την ονομάσει ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς και των «παράλογων» απαιτήσεων των δανειστών. Συγκεκριμένα, 22 βουλευτές από διάφορες συνιστώσες ζήτησαν εγγράφως χθες από τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει στη νομοθέτηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την επαναφορά του κατώτατου μισθού και την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις.

«Τώρα βρισκόμαστε στο πιο ουσιαστικό και κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων και το Κόμμα πρέπει να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στήριξης της κυβερνητικής προσπάθειας» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Αλέξης Τσίπρας χθες στην ενημέρωση που έκανε στην Πολιτική Γραμματεία, ενώ πρόσθεσε ότι η στήριξη της κυβέρνησης από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αποτελεί και το πιο ισχυρό όπλο της χώρας στη διαπραγμάτευση.

Συνολικά, εκτιμάται ότι από τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και 60 θα μπορούσαν να αρνηθούν την ψήφο τους στο νέο Μνημόνιο, οδηγώντας στη διάσπαση του κόμματός τους.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.