Μέχρι την τελευταία σήραγγα…


Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση των επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας κατά της Χαμάς, με στόχο την καταστροφή όλων των υπογείων σηράγγων της οργάνωσης, που καταλήγουν στα ισραηλινά εδάφη.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ότι η επιχείρηση δεν θα σταματήσει έως ότου καταστραφεί και η τελευταία σήραγγα της Χαμάς, «με ή χωρίς εκεχειρία». Έτσι, το ισραηλινό επιτελείο επιστράτευσε σήμερα άλλους 16.000 εφέδρους, οι οποίοι πλέον ξεπερνούν τις 86.000 από την έναρξη των επιχειρήσεων.

Χθες ο ΟΗΕ, αν και καταδίκασε το Ισραήλ με δριμύτητα για το θάνατο αθώων γυναικόπαιδων στο δημοτικό σχολείο της Τζαμαλίγια, παραδέχθηκε αργότερα ότι στο σχολείο η Χαμάς έκρυβε ρουκέτες, επιβεβαιώνοντας έτσι τον ισραηλινό ισχυρισμό ότι στρατιώτες δέχθηκαν πυρά από το σχολείο.

Στην τετάρτη εβδομάδα των συγκρούσεων ο τραγικός απολογισμός είναι 1.350 νεκροί και 7.600 τραυματίες Παλαιστίνιοι, 59 νεκροί Ισραηλινοί (56 στρατιώτες και 3 πολίτες), ενώ εκτοπίστηκαν 240.000 Παλαιστίνιοι, από τους οποίους 200.000 φιλοξενούνται στα 85 καταφύγια που λειτουργεί ο ΟΗΕ στην περιοχή και 40.000 φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών και φίλων.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.