Μαίνεται ο εμφύλιος Κωνσταντοπούλου και Πανούση


Ανησυχία προκαλούν στο ΣΥΡΙΖΑ οι δημόσιες διαφωνίες μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Γιάννη Πανούση. Αφορμή για τη σύγκρουση της Προέδρου και του κ. Πανούση αποτέλεσε η απόφαση της κ. Κωνσταντοπούλου να ζητά τον τυπικό έλεγχο στα ΜΑΤ που περιφρουρούν επί της Βασιλίσσης Σοφίας, πριν μπουν στο κοινοβούλιο.

Ο κ. Πανούσης διαφώνησε με την απόφαση και δήλωσε: «Δεν μπορεί να υποτιμάται η Αστυνομία και να θεωρείται παρείσακτη στο προαύλιο της Βουλής, ενώ δεν είναι παρείσακτοι άλλοι που δεν εκπροσωπούν το νόμο και την τάξη». Παράλληλα, ο κ. Πανούσης δήλωσε εύστοχα ότι είναι αξιοπερίεργο ότι του κάνει αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πρόεδρος της Βουλής σε ανακοίνωσή της απάντησε: «Η δήλωση «ο ένας θεσμός πρέπει να σέβεται τον άλλον», που έγινε από τον αναπληρωτή υπουργό που προΐσταται των Αστυνομικών Δυνάμεων αφενός υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο, που αποτελεί πυλώνα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και μία εκ των τριών ανεξάρτητων λειτουργιών της Δημοκρατίας, αφ’ ετέρου αναβιβάζει τις αστυνομικές δυνάμεις σε ισότιμο θεσμό με τη Βουλή και εκ τρίτου, δυστυχώς, μεταφράζεται στην πράξη αλλά και μέσω της εξειδίκευσής της ως πλήρης άρνησης σεβασμού στη λειτουργία του Κοινοβουλίου, στο οποίο οι αστυνομικές δυνάμεις διεκδικούν να έχουν «ελευθέρας» χωρίς κανέναν έλεγχο και ενοχλούνται από το γεγονός ότι σε αυτήν την περίοδο έχει εφαρμοσθεί ο νόμος ως προς όλους».

Τα σχόλια έχουν κλείσει.