Μαθήματα το Πάσχα αν οι καταλήψεις διαρκέσουν πάνω από τρεις μέρες


Στις διακοπές του Πάσχα θα καλυφθούν τα κενά, που προκαλούνται από τις καταλήψεις σχολείων, εφόσον αυτές ξεπεράσουν τις τρεις μέρες, δήλωσε ο Υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, μιλώντας στον Βήμα 99,5.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος πρόσθεσε ότι περαιτέρω διάρκεια των καταλήψεων θα αναπληρωθεί με μαθήματα στις μέρες σχολικών εκδρομών, γιορτών και Σάββατα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη είναι 364, με αποτέλεσμα να παρέμβει σήμερα η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, που ζήτησε από τους κατά τόπους Εισαγγελείς να διαπιστώνουν αν τελούνται συγκεκριμένα αδικήματα στα σχολεία, όπως φθορές, κλοπές, διατάραξη οικιακής ειρήνης, να ασκούν τις σχετικές διώξεις και να ταυτοποιούν τους δράστες των παράνομων συμπεριφορών.

Η κ. Κουτζαμάνη αναφέρεται ιδιαίτερα σε εξωσχολικά πρόσωπα που δεν ανήκουν στη σχολική κοινότητα και ζητά να εφαρμόζεται και η αυτόφωρη διαδικασία, ενώ σε περιπτώσεις βαρύτερης εγκληματικότητας ζητά να εξετάζεται και η πιθανότητα άσκησης δίωξης και κατά των γονέων για παραμέληση ανηλίκων..

Τα σχόλια έχουν κλείσει.