Μας προκαλούν οι Σκοπιανοί μέσα στο σπίτι μας!


Την ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, τον Μύτικα του Ολύμπου στα 2.917 μέτρα, «κατέλαβε», κραδαίνοντας τη σκοπιανή σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας μας, ο αντιπρόεδρος της βουλής των Σκοπίων, πρώην υπουργός Εξωτερικών και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούφκσι Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Οι προκλητικές φωτογραφίες δημοσιεύονται σήμερα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Vest των Σκοπίων, μαζί με το σχόλιο Μιλοσόσκι στο Twitter: «»Μακεδονική» αποστολή στον Όλυμπο, κορφή Μύτικας σε υψόμετρο 2917 μέτρων».

Κατά τα άλλα, οι Σκοπιανοί κατηγορούν την Ελλάδα, επειδή τους έχει απομονώσει σε ΕΕ και ΝΑΤΟ λόγω της διεκδίκησης της Μακεδονίας, ενώ οι ίδιοι υποτίθεται ότι τηρούν την Ενδιάμεση Συμφωνία Αθηνών – Σκοπίων του 1995, με την οποία δεσμεύθηκαν να μην χρησιμοποιούν τον ήλιο της Βεργίνας…

Άμεση και ειρωνική ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κούτρα στην ανόητη πρόκληση Μιλόσοσκι. «Ευχαριστούμε τον κ. Μιλόσοσκι που επισκέφθηκε τη χώρα μας, προκειμένου να φωτογραφηθεί, εντός της Ελλάδας, με τον Ήλιο της Βεργίνας, ένα ελληνικό εθνικό σύμβολο. Δεν τον παροτρύνουμε, όμως, να το κάνει και στη χώρα του, καθώς αυτό θα συνιστούσε ακόμα μία παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και του Μνημονίου Πρακτικών Μέτρων. Οι προκλήσεις μπορεί να δικαιώνουν τις ελληνικές θέσεις απέναντι σε κάθε είδους αλυτρωτισμό, αλλά δεν βοηθούν κανέναν. Και σίγουρα, όχι την ΠΓΔΜ και το λαό της» δήλωσε εύστοχα ε ο κ. Κούτρας.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.