ΜΑΤ για να αποτραπούν οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια


Μεγάλη είναι η κινητοποίηση έξω από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και τη Νομική Σχολή για την αποτροπή κατάληψης του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος εν όψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.

Χθες το βράδυ 4 κλούβες και 7 διμοιρίες ΜΑΤ αναπτύχθηκαν έξω από τη Νομική και την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών με αίτημα της Πρυτανείας υπό τον φόβο καταλήψεων. Σήμερα το πρωί επικράτησε ένταση μεταξύ αστυνομικών και σπουδαστών που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη Νομική και διαμαρτύρονται με πανό και συνθήματα για την παρουσία της αστυνομίας. Επίσης, ανά διαστήματα κλείνουν η Σόλωνος και η Ακαδημία στο ύψος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μέτρα περιφρούρησης έχουν ληφθεί και στην ΑΣΟΕΕ, αλλά και σε άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, και αναμένεται να ενισχυθούν τις επόμενες ημέρες.

«Όσοι πιστεύουν ότι θα επιβάλουν τον νομό της ζούγκλας στα πανεπιστήμια, ας το μάθουν μια για πάντα και να το βάλουν καλά στο μυαλό τους: άλλο χώρος μάθησης και άλλο χώρος καταλήψεων» δήλωσε σχετικά η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.